OPET SE ŽIVI (Croatia Records - 2006)
 
 

O ALBUMU «OPET SE ŽIVI» (Croatia Records - 2006)

Većina pjesama izvrtila se u proteklih desetak godina na različitim kopilacijskim i festivalskim nosačima zvuka. Ovo su nove verzije svih tih pjesama!

Album je sniman u periodu 2003-2005 u studiju $DK u Šibeniku (malo mjesto pokraj Vodica). Sve pjesme napisao, uglazbio, aranžirao i producirao: Darko Kalogjera ( www.darko-kalogjera.info ).

Do Posljednjeg Daha su odigrali ovu utakmicu u slijedećem sastavu:

Darko Kalogjera – kompjutorsko programiranje, akustične gitare, električne gitare, prateći glasovi, glavni i dežurni krivac za sve, Srđan Mitrović – lead vocal i dugogodišnji oslonac u realizaciji ovog projekta - krivac za sve što je preostalo, Dragan Rak – bubnjevi, udaraljke i opasan izgled (naročito za Hrvatsku pograničnu policiju), Marjan Dukić – bas gitara, te kuća i stotinjak panja u Zatonu, voli žene vatrene, Dražen Marković – akustični klavir, električni klavir, synth i Fiat UNO za specijalne efekte (dim, vatra i dr...), Boris Maretić – glavom i bradom: gitara, idejni tvorac i dobri duh banda, horoskopska Vaga (još uvijek momak, a i mlad)

Studijski glazbenici: Brankica Brodarić, Alenka Milano i Žana Prgin – prateći glasovi, Siniša Kovačić–Kemija – sax

U pjesmi "Jače od gromova" refrene otpjevala Klapa "Teuta".

U pjesmi «Živiti u Šibeniku» gostovali su naši sugrađani i dragi prijatelji (abecednim redom):

Marko Baljkas & Željko Baljkas – Jimi, Branko Bubica, Aljoša Draganić – Vrančić, Goran Gulin, Oliver Jakovčev, Zoran Košuljandić, Drago Kristek, Marko Marjančić, Joško Matura, Marinko Miše, Nino Nimac, One II Many, Marko Ramljak, Siniša Smirčić, Željko Šimac, Joško Škarica i klapa «Teuta»

Veliko hvala svim bivšim i sadašnjim članovima banda, od osnutka, pa do dana današnjeg, kao i svim vjernim poklonicima naše glazbe, te svima onima koji nas iskonski ne podnose.

Dizajn i fotografije: Branislav Lukić - Luka. Fotografije banda: Ante Baranić. Grafička priprema i obrada: Denis Dugonjić & Branislav Lukić - Luka. Za likovnu opremu korištena umjetnička djela autora Branislava Lukića – Luke.

Za objaviti ovakav proizvod općenito trebate: tatu političara ili tatu mesara, zemljaka ili rodjaka u izdavačkoj kući, bogato nasljedstvo, sreću na lutriji, ljubavnicu na državnoj TV, pjevačicu koja ne samo da pjeva, a postoji i još drugih načina za to. Nismo za to imali apetita...                                                                                   ... Mi smo čekali petnaest godina i ismijavali sve gore navedene pojave u prirodi i društvu. Prošli smo trnovit put i velike nepravde. To je cijena života u Šibeniku, ali i zadovoljstvo kad napokon dođe sve na svoje! 

I kad prođe sve – opet se živi...